Search
Close this search box.
logo

TRENERI

Ivana Gorički

Ivana Gorički za vrijeme studija na kineziološkom fakultetu rodila se ljubav prema ovom na ovim prostorima novom sportu (Girevoy sport) i postaje suosnivač prvog natjecateljskog kluba u dizanju girja pod nazivom Giryatrija team Zagreb zajedno sa Nenadom Goričkim.

Zadnjih desetak  godina svoj entuzijazam, znanje i trud ulaže u promociju ovog, na ovim prostorima relativno novog sporta.

U G-team GYM Zagreb, čiji je vlasnik prenosi svoje znanje na polaznike grupnih rekreativnih programa poput funkcionalnog treninga, treninga snage, girevoy sporta…

Najveća sportska dostignuća koja je postigla do sada su:

svjetska prvakinja u Girevoy sportu (Chicago 2010.) viceprvakinja svijeta (Chicago 2013.) i dva puta europska viceprvakinja (Mađarska 2018.) drugo mjesto na europskom prvenstvu u Hrvatskoj, dva druga mjesta na europskom prvenstvu u Mađarskoj 2018. godine, 3 zlata 1 srebro i 1 broncu 2019. na svjetskom prvenstvu u Srbiji 2019., svjetska prvakinja (Mađarska  2022) te ostale medalje u međunarodnim natjecanjima diljem Europe i svijeta.

Nenad Gorički

Nenad Gorički dolazi iz svijeta borilačkih sportova, a susret sa giryom (kettlebellom) kao i ljubav prema tom rekvizitu rodila se zahvaljujući supruzi Ivani Gorički koja je nesebično prenosila svoje znanje o dizačkim disciplinama i radom sa giryom.  Godinama kao trener i natjecatelj promovira vježbanje sa giryama i implementira ga u treninzima i pripremama rekreativaca i sportaša iz različitih sportova. Osnivač je G–team GYM-a, svojim radom i rezultatima uvelike doprinosi rastu kluba kao i zadovoljstvu velikog broja polaznika grupnih programa i polaznika individualnih treninga.

Iza sebe ima niz zavidnih rezultata kako u boksu tako i Girevoy sportu. Svoje dugogodišnje iskustvo i znanje nesebično prenosi na članove G Team Gym-a, a njegovi sportaši svojim rezultatima potvrđuju kvalitetu i stručnost njegova rada. 

 

POČETAK

Naša priča traje još od daleke 2009. godine kada je u  organizaciji Slovenskog Kettlebell Kluba (Centra), u Ljubljani održano  natjecanje u kettlebell liftingu. Hrvatsku su predstavljale samo djevojke. Ivana Britvec (sada Gorički) koja je osvojila 2. mjesto te Iva Jurišić koja je osvojila 7.mjesto. Ivanin odličan plasman bio je vjetar u leđa ekipi koja se našla u neposrednoj blizini i dogodila se mala čarolija koja je rezultirala osivanjem prvog girevoy kluba na našim prostorima pod nazovom Kettlebell team Giryatrija Zagreb .

Nakon tog natjecanja krenule su pripreme za natjecanje u Long Cycle-u, koje je održano u Zagrebu 29.11.2009. godine. Moramo napomenuti da je to prvo natjecanje koje je održano u Europi pod pokroviteljstvom  WKC ( World Kettlebell Club ), a organizatori ovoga zahtjevnog projekta bili su Gregor Sobočan ( head Couch Slovenian Kettlebell Cluba ) i Bruno Mandić član Core gyma iz Zagreba. Ujedno je to natjecanje bio povod da sastavimo tim koji je uz Ivanu trenirao, u počecima zbog podrške, a kasnije zbog zajedništva koje je poznato svima u individualnim sportovima. Ivanu smo nakon vrhunskih rezultata postignutih u kratkome vremenu prozvali doktoricom ovoga sporta, a to je ujedno razlog naziva GIRYATRIJA koji podsjeća na pojedine etablirane medicinske grane.

Natjecanje je prošlo više nego izvrsno. Iz Hrvatske je na dizačke platforme izašlo šest dizača i svi smo ispunili ciljeve koje smo si postavili. Ciljevi su bili visoki, ali domaća publika, domaći teren i adrenalin kao i želja da opravdamo povjerenje svih, bio je toliko velik da je nedostižno postignuto i profesionalno odrađeno. Cilj svih nas iz Hrvatske, kao i prijatelja iz Slovenije u dogovoru sa trenerom Gregorom Sobočanom bio je: „IZDRŽATI DO KRAJA, IZDRŽATI SVIH DESET MINUTA,  POKAZATI ODLUČNOST I SNAGU VOLJE“ Drago nam je što smo opravdali povjerenje koje nam je ukazano, što nismo razočarali, ali naviše od svega smo ponosni što su na povratku svojim kućama naši gosti iz SAD-a, Rusije, Danske, Finske, Engleske po raznim blogovima pisali svoje do sada nikad ljepše dojmove i toplinu koja im je u Zagrebu pružena.

Primjetili smo da su ljudi zainteresirani za ovaj sport i zanima ih način na koji bi se rekreativno mogli baviti time jer rezultati su vidljivi u kratkom razdoblju. Da bi približili široj javnosti o čemu se zapravo radi napravili smo prezentacije kettlebel sporta i fitnessa u nekoliko sportskih klubova i fitness centara.

Trenutno smo najtrofejniji natjecateljski kettlebell tim u Hrvatskoj. Iza sebe imamo pet uspješnih svjetskih prvenstva na kojima smo osvojili 8 zlata i 3 srebra i 1 broncu, 3 srebra na europskom prvenstvu u profesionalnim disciplinama te veliki broj vrijednih trofeja sa međunarodnih natjecanja diljem svijeta. Nakon 6 godine zahvaljujući našim uspjesima a pogotovo našoj Ivani Gorički, koja je do sada osvojila prvo mjesto na svjetskom prvenstvu u Chicagu 2010. i drugo mjesto Chicago 2013. , drugo mjesto na europskom prvenstvu u Hrvatskoj, dva druga mjesta na europskom prvenstvu u Mađarskoj 2018. godine, 3 zlata 1 srebro i 1 broncu 2019. na svjetskom prvenstvu u Srbiji 2019.,  te ostale medalje u međunarodnim natjecanjima diljem Europe i svijeta.