Search
Close this search box.

Kako ostati FIT dok ste na putovanju

Kategorija: Savjeti
2
(21)

Često putujete i izvan ste svoje svakodnevne rutine, ali to ne znači da morate predahnuti od svoje vježbačke rutine.

Zapravo, vježbanje dok ste na putu odličan je način da istražite područje koje posjećujete. Ako radite takav posao da često putujete, često nemate puno vremena za razgledavanje, ali barem možete upoznati kvart kroz šetnju ili trčanje.

Kada ste na godišnjem odmoru i imate više vremena, vježbanje je odličan način za obilazak grada.

Ostati u formi ne mora biti teško prilikom putovanja. Pomoću ovih savjeta možete održavati kondiciju prilikom vašeg slijedećeg putovanja.

1. Istražite

Prije bilo kojeg putovanja obično provjerite kakvo je vrijeme, gdje jesti, gdje su turističke atrakcije itd. Zašto ne biste istražili mjesta gdje vježbati? Otkrijte ima li vaš hotel fitness centar ili potražite lokalne teretane.

Možete vidjeti postoje li neki grupni programi na koje se možete prijaviti kad ste izvan grada. Brzo online pretraživanje sve je što trebate da biste pronašli fitness centre koji nude grupne programe sa opcijom drop in(plačanje pojedinačnog sata).

Potražite i pješačke staze ili staze za trčanje, joga studije ili iznajmljivanje bicikala. Potražite i pješačke staze ili staze za trčanje, joga studije ili iznajmljivanje bicikala. Također možete samo izaći van i istražiti. Vežite tenisice i idite u šetnju.

2. Isprike

Budući da ste obavili svoje istraživanje, znat ćete kakvu vrstu odjeće za vježbanje trebate spakirati. Donesite odjeću za vježbanje koja je izrađena od materijala koji se brzo suši. Na ovaj način trebate ponijeti samo nekoliko komada odjeće, koje možete oprati na brzinu i odjenuti sljedeći dan. Obavezno ponesite tenisice svaki put kada putujete. Nikada nećete imati izgovor da nemate adekvatnu opremu za trening (kratki jogging ili brza šetnja).

3. Strastveni ste trkač

Mnogo je aplikacija za mobitele koje možete preuzeti kako biste se upoznali sa trkačkim rutama, započnite s pretraživanjem Googlea i potražite rute koje su navedene. Još jedna ideja je da se obratite lokalnom trkačkom klubu i raspitajte se kod njih o dobrim rutama ili možda zajedničkim treningom. Na ovaj način možete steći nova poznanstva i istražiti područje.

biciklizam

4. Strastveni ste biciklist

Teško je putovati i nositi bicikl sa sobom, ali obično ga možete unajmiti u lokalnoj trgovini. Pitajte lokalne bicikliste za neku grupnu vožnju. Ovo je sjajan način da upoznate nove ljude i dobijete više savjeta o drugim aktivnostima i znamenitostima. Inside informacije lokalaca su uvijek bolje od onih klasičnih turističkih.

5. Odradite kratki intervalni trening u hotelskoj sobi

Ako nemate puno vremena, preuzmite na telefon nekoliko aplikacija za vježbanje. Možete odraditi brzu rutinu vježbanja u vašoj hotelskoj sobi prije nego započnete dan.

Ako vam nedostaje ideja kakav trening odraditi, dat ćemo Vam primjer.

10min TRENING CIJELOG TIJELA

10 ponavljanja svaka vježba u 3 kruga

 1. PLANK UPS
 2. SKLEK
 3. MARINAC
 4. ČUČANJ
 5. DIAMOND PUSH UPS
 6. MOUNTAIN CLIMBER

GLUTE WORKOUT

10-12 ponavljanja svaka vježba u 4 kruga

 1. ISKORAK U STRANU
 2. JEDNONOŽNI GLUT BRIDGE
 3. ISKORAK NA STOLAC

CARDIO BLAST

Ponovite vježbe u dva kruga

 1. PRESKAKANJE IMAGINARNE VIJAČE
 2. MARINAC
 3. ČUČANJ SKOK
 4. PLANK SHOULDER TAP
 5. PYLO ISKORAK

Izaberi svoj intenzitet:

 • Početnici-30 sec rad 30 sec pauza
 • Napredni-40 sec rad 20 sec pauza
 • Pro- 50 sec rad 10 sec pauza

Ostati fit na putovanju može biti jednostavno uz malo planiranja.

Sviđa ti se tekst? Podijeli ga :)