Search
Close this search box.

Novogodišnje odluke

Kategorija: Razno
3
(1631)

Nova godina je još uvijek friška, gdje god pogledate, online i offline, čini se da svi pričaju o novogodišnjim odlukama. Novogodišnje odluke su svakako izvrsan odabir za sve one koji novoj godini – ili novoj sezoni – žele pristupiti pozitivnim stavom i željom za promjenom. Ali često su ciljevi koje smo si postavili previsoki, preteški za postizanje ili nisu jasno definirani. To može dovesti do osjećaja frustracije i razvoja negativnih osjećaja.

Prakticirajte svjesnost

“Svrha života je gledati i iskusiti život. Uživati u životu, u svakom trenutku. (…) Just let it be! Bez obzira jeste li goli ili imate zlatnu haljinu/odijelo na sebi, to ne čini nikakvu razliku. Idealna svrha vašeg života je da ste zahvalni – što ste živi i uživate u tome.”

Budite ljubazni

“Čin dobrote je toliko moćno oružje da je beskrajan u svom opsegu. Nikada ne možete ostati bez dobrote. Dobrota je vrhunski dar uzvišene osobe. To je ljepota ljepote.”

Odvojite vrijeme za sebe

Je li vaša lista zadataka predugačka? Redovito odvojite vrijeme za sastanak sa sobom (ME TIME) i svim stvarima zbog kojih se osjećate dobro. To može biti trening, meditacija, šetnja parkom , ili jednostavno malo vremena da se opustite.

Svrha života je znati, voljeti i vjerovati sebi. Budi svoj!

Još jedan prekrasan aforizam poziva nas da se uvijek sjećamo svoje nevjerojatne posebnosti i da to cijenimo: “Postoji i nije bilo ništa poput tebe, i neće biti ništa slično tebi.”

U zdravom tijelu zdrav duh

Za trening nikad nije kasno! Ne morate nužno trenirati u nekom gymu, možete započeti s vrlo jednostavnim vježbama, bilo gdje i bilo kada, 10-20 minuta kretanja svaki dan dugoročno može učiniti čuda. Samo krenite!

Ponekad je bolje ne imati Novogodišnju odluku

“Zakon sreće glasi: ‘Pusti da ti stvari dođu’. Ono što ti dođe usrećit će te. Ono za čim ideš učinit će te jadnim.”

Prije nego što sjednete i napravite popis ciljeva za ovu godinu, trebali biste odvojiti malo vremena da se sa zahvalnošću osvrnete na prošlu godinu. Budite zadovoljni svemu što ste postigli!

I uvijek zapamtite da se uspjeh može pronaći prije svega u malim stvarima. Neuspjesi su samo savršena prilika da ponovno zasučete rukave i odlučno se vratite u akciju!

NEW YEAR BRING IT ON

Sviđa ti se tekst? Podijeli ga :)